Rumah Baru

Kerap sangat berpindah randah. Last sekali pindah lepas berjaya setup home webserver setahun lepas. Stop semua aktiviti blogging di laman blog luar. Terus blog dari rumah saja. Peace of mind.

Tapi lepas ‘bencana alam’ bulan lepas, hard disk ‘kong’ dan dah malas nak recover lost files, especially those pictures taken with my Dynax 7D (dekat 8 gigabytes) semua gone!. Ada jugak run freeware tool untuk recover, tapi dia bantai longgok satu folder. Jenuh la pulak nak susun balik.

Kadang2 teringin jugak nak taip-taip apa yang terasa nak taip. Since dah guna wordpress masa setup blog kat server rumah dulu, I think I like to stick to wordpress jugak. So kita gunalah yang orang dah nak bagi free nih. Takyah pening2 nak hosting sendiri lagi heheheh.

Oh by the way. Apa kebendenya Klues nih?. Sebenarnya merujuk kepada motosikal saya. Kawasaki KLE 500. Since dia warna biru (Blue), jadi nickname dia ialah Blue KLE – disingkatkan jadi KLuEs (s tu saja je hehehe).

Ni ha wajah pudar KLuEs baru balik berjalan Ahad lepas.

my KLuEs

Jumpa lagi di lain kesempatan

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: